Виробництво «Запорожців» згорнули багато років тому, але ці автомобілі не опинилися на звалищі історії, а міцно закріпилися в серцях автолюбителів. Ба більше, час від часу в старих гаражах виявляють справжні «капсули часу», і про одну з таких розповіла «Автотема».

На опублікованих у Мережі фотографіях можна побачити білосніжний ЗАЗ-968М у просто ідеальному стані — лакофарбове покриття блищить, хромовані деталі сяють, а на кузові не видно й натяку на пошкодження або іржу. Але справжній шок можна відчути, дізнавшись пробіг «дідуся» — всього 1 390 кілометрів. Тобто автомобіль навіть не пройшов «обкатку».

Неймовірну знахідку продемонстрували з усіх боків — абсолютно всі кузовні деталі знаходяться на своїх місцях, включно з найдрібнішими та найоригінальнішими колісними дисками. Очевидно, після знахідки «Запорожець» як слід вимили і почистили, повернувши йому по-справжньому заводський вигляд. Салон також має неймовірний вигляд, що не дивно — він майже не використовувався.

Двигун зберігся фактично в новому стані, при цьому в підкапотному відсіку не з’явилося жодних слідів іржі. Найімовірніше, машина всі ці роки зберігалася в сухому гаражі, тому час ніяк не позначився на її стані.