По всьому світу дуже часто знаходять різні автомобілі. Одні з них перебувають у жахливому стані, інші — збереглися практично в ідеальному вигляді. В одному з українських гаражів було знайдено унікальний у своєму роді автомобіль. Серед автолюбителів він відомий як «Запорожець». Унікальність цієї машини ЗАЗ-968М у тому, що її пробіг становить лише 81 км, інформує «Автотема».

Один із блогерів навідався до сервісу, який займається ремонтом і реставруванням ретро-автомобілів. Саме туди і привезли унікальний «Запорожець» для технічного обслуговування і ремонту.

Згідно з інформацією, яка вибита на шильдиках, прикріплених до кузова, машина зійшла з конвеєра майже 30 років тому в 1992 році. Однак унікальність автомобіля не в цьому. Щороку знаходять і старіші машини. Автомобіль за майже 30 років проїхав трохи більше 81 км.

Машина досі вкрита товстим шаром заводського консерванту на основі парафіну. Спільно з гаражним зберіганням це мастило дало змогу зберегтися кузову в ідеальному стані. На покришці запасного колеса, яке ніколи не використовувалося, залишилися вусики.

Єдині елементи автомобіля, які зазнали корозії — це деякі елементи двигуна. Однак навіть їх корозія торкнулася не сильно, що дасть змогу згодом повністю усунути її сліди. Багато в чому саме тому, що автомобіль довгий час зберігався в гаражі і був покритий шаром консерванту він і зберігся настільки добре.