Вітчизняні конструктори дивилися далеко вперед, і в країні з’являлося багато цікавих, нехай не завжди інноваційних, зразків техніки. Деякі з них впроваджувалися в експлуатацію обмеженим тиражем і подавали великі надії. Один із них — «Запорожець»-електрокар, який було створено 1973 року, інформує «Автотема».

На жаль, відомостей про перспективний зразок до сьогоднішнього дня збереглося зовсім небагато, зате на фото можна побачити, який вигляд мав цей автомобіль.

ЗАЗ-Електро оснащувався 4-кіловатним двигуном. Цей моторчик давав змогу розганяти електрокар до 60 км/год на шосе. Запас ходу прототипу становив 100 км, що зовсім непогано для 70-х років минулого століття, з огляду на те, що сучасні електрокари тільки нещодавно стали збільшувати показник автономності на дорозі.

Ходять чутки, що цей «Запорожець» міг розганятися до 60 км/год за 8 секунд. Це чудовий результат для такої машини. Однак, ставитися до цього твердження слід з певною часткою скептицизму, оскільки жодних підтверджень цього факту не збереглося. Невідома, на жаль, і подальша доля цієї унікальної машини.