Після легендарного польоту в космос Юрій Гагарін став героєм не тільки в СРСР, а й у всьому світі. Гагарін, у рамках офіційних візитів, відвідував багато країн, і скрізь йому намагалися зробити дорогі подарунки. Зокрема й автомобілі. Юрій Олексійович Гагарін зі зрозумілих причин відмовлявся — ну де це бачено, щоб кумир радянського народу їздив на закордонному автомобілі? Але одна компанія змогла викликати інтерес Гагаріна. І була це французька компанія Matra з її компактним купе Matra-Bonnet Jet VS. Помітивши непідробний інтерес з боку знаменитого льотчика (це авто Гагарін побачив на авіасалоні в Ле-Бурже), французи ухвалили єдине правильне рішення — без узгодження з радянською стороною відправили машину до Москви в якості презенту, інформує «Автотема».

І тут же стався скандал. Один з югославських журналів опублікував фотографії Гагаріна, який роздивлявся Matra, з єхидним коментарем: «У Парижі на авіаційно-космічній виставці Гагарін займався більше автомобілями, ніж авіацією і космосом». Зрозуміло, тут же журнал потрапив до рук радянських «пильних органів», а в робочому кабінеті Миколи Каманіна, начальника першого загону космонавтів, задзвонив телефон. На дроті був секретар ЦК КПРС Михайло Суслов, який вимагав прокоментувати ситуацію. Каманін відповів, що журнал неправильно описав ситуацію, а французи подарували Гагаріну гоночну машину, знаючи, що він захоплюється швидкою їздою. Не більше і не менше. І що прийняти такий подарунок порадили міністри Дементьєв і Смирнов, а також радянський посол у Парижі Зорін. Суслова відповідь Каманіна влаштувала і Гагаріну дозволили залишити машину як подарунок. Однак хоч вона йому і дуже подобалася, їздив він на ній досить рідко — не хотів привертати уваги.

Після загибелі Гагаріна у його вдови машину викупив голова антикварних машин литовської РСР RIEDUVA Кястусіс Індзюлас. Йому знадобилося багато часу і умовлянь, але він свого домігся.

Тепер машина перебуває в музеї в місті Каунас (Литва).