Молоді дизайнери з київського ательє Askaniadesign Carstyling Studio намалювали наступника легендарному ЗАЗ-965 «Запорожець». Автором став Сергій Чумаченко, який підготував одразу дві версії моделі, інформує «Автотема».

Ранні скетчі демонструють загальну концепцію проекту. «Запорожець» перетворився навіть не на хетчбек, а на тридверний кросовер. Пухкі форми його кузова поєднуються з елементами з нефарбованого пластику і величезними футуристичними колесами.

Оригінальний ЗАЗ-965 «Запорожець» мав задньомоторне компонування з двигуном повітряного охолодження. У сучасного покоління все набагато прозаїчніше: невеликий турбомотор розташувався спереду поперечно і обертає передні колеса.

Серед відсилань до оригінального «горбатого» значиться впізнавана форма передньої решітки, поката задня частина і загальні пухкі обводи.

Пізніший варіант автомобіля отримав також задні ліхтарі, що являють собою значно збільшені в розмірах ліхтарі оригінального «Запорожця», більш звичний дизайн колісних дисків, оригінальні передні фари і трохи змінені задні стійки даху.

Звісно, це всього лише дизайн-проект. ЗАЗ не має до нього жодного стосунку і не планує найближчим часом виробляти легкові автомобілі власної конструкції, а вже тим більше виводити на ринок реінкарнацію старої моделі.