Часи, коли ЗАЗ-965 «Запорожець» сходив з конвеєра, вже давно минули, але життя цій легенді українського автопрому продовжують автоентузіасти. З проєктом одного з них знайомить «Автотема».

Отже, на фото представлено екземпляр 1966 року випуску, кожен елемент якого був серйозно модифікований власником. Зовнішні зміни охоплюють пластикові розширювачі колісних арок із зовнішнім болтовим кріпленням, капот із повітрозабірником і аерографією, передні фари від Jeep Wrangler, олдскульні литі колісні диски і занижену підвіску.

Але найцікавіше ховається всередині. Ззаду, на місці штатного силового агрегату, тепер стоїть 1,3-літровий інжекторний мотор МеМЗ-307. Він ставився на ЗАЗ Сенс і Славута. Двигун розвиває 70 к.с. при 5800 об/хв, що значно більше штатних 26 к.с.

Рульова рейка, колонка і кермо — від «Оки». Встановлено передні дискові гальма. Електронна панель приладів і передні ковшоподібні крісла запозичені у Mazda RX-8, а в центральній консолі впізнається ВАЗ-2109.

Серед нестандартних опцій, яких і в помині не було у серійного «Горбатого», варто відзначити датчик світла і камеру заднього виду. За правильне звучання бойового малюка відповідає кастомна вихлопна система з хромованим наконечником.