В Україні відбулося неймовірне перетворення: легендарний Запорожець отримав нове життя та став схожим на потужний спорткар. ЗАЗ-968 був повністю модернізований і тепер може похизуватися справжніми спортивними характеристиками, повідомила «Автотема».

Обраний для “прокачування” Запорожець спочатку був далеко не у найкращому стані. З часом авто зазнало корозії та потребувало значного втручання. Під час реставрації майже всі компоненти машини були замінені на нові. Запорожець зазнав значних модифікацій кузова. Він отримав ширші крила, оновлені передню і задню частини, а також нові капот і двері багажника. Автомобіль покрили матовим чорним кольором.

Особливо привертає увагу конструкція дверей, які стали відкриватися вертикально в стилі суперкарів, подібно до Lamborghini чи McLaren, надаючи Запорожцю ефектного вигляду.

У рамках тюнінгу в ЗАЗ-965 був поставлений новий двигун. Традиційний 1,2-літровий агрегат було замінено на потужніший 2,0-літровий мотор на 115 к. с. від Opel Omega A, а 5-ступінчасту механічну КПП було взято від Opel Vectra A.

Крім того, Vectra подарувала автомобілю задні амортизатори та передні дискові гальма. Передню підвіску та задні гальма взято від Daewoo Lanos. Головний гальмівний циліндр було запозичено у BMW 735i. Оновлення ЗАЗ-965 не тільки підвищило його швидкість, але й зробило автомобіль цікавішим у керуванні.