В нещодавніх новинах з Росії з’явилася інформація про плани відновлення виробництва автомобіля “Запорожець”. Ексзаступник керівника МВС за часів правління Віктора Януковича, Дмитро Ворона, який отримав призначення на посаду “сенатора” Запорізької області у РФ, поділився цими намірами під час інтерв’ю для “Парламентської газети”, інформує «Автотема».

Колаборант висловив ідею відновлення виробництва автомобілів ЗАЗ як доступної “народної” машини. Він стверджує, що такий економічний транспортний засіб міг би мати великий попит у Росії.

Дмитро Ворона переконаний у необхідності створення повного виробничого циклу для цієї моделі, проте залишає відкритим питання, чи буде новий “Запорожець” схожий на китайські автомобілі, подібно до оновленого “Москвича”.

Він також висловив намір відновити роботу заводу “Комунар”, який раніше був відомий як ЗАЗ. Проте він не зазначив, що це підприємство дійсно функціонує і розташоване у Запоріжжі, а не на території, окупованій РФ. Права на торговельну марку “Запорожець” належать компанії “УкрАВТО”, що є власником ЗАЗ.

Варто зазначити, що Служба безпеки України раніше висунула Дмитру Вороні звинувачення у співпраці з країною-агресором (згідно з частиною 1 статті 111-2 Кримінального кодексу України). На колишнього соратника Януковича також накладено санкції Європейським Союзом.