В Україні створили справжнього автомобільного “монстра”. За основу був взятий ЗАЗ-965, який вже не підлягав відновленню, але завдяки майстерності кваліфікованого механіка, автомобіль було перетворено на стильний хот-род із потужним дизельним двигуном. Про це пише «Автотема».

Конструкція базується на спеціально розробленій рамі, що дозволила збільшити передню частину авто. Це додаткове місце заповнив 4-тактний дизельний мотор Д144, який раніше встановлювався на радянський трактор Т-40М. Відсутність капота чи крил, які б приховували двигун, надає цьому автомобілю унікального вигляду. Натомість була встановлена класична решітка радіатора, що виступає на передній частині.

В американських хот-родах відкриті бічні панелі часто є елементом декору, але для цього “Запорожця” вони є життєво важливими для забезпечення адекватного охолодження потужного мотора.

Завдяки великій турбіні було значно підвищено потужність двигуна-донора. Вихлопна труба була теж запозичена у трактора. Двигун працює в парі з механічною КПП, яку перенесли в хот-род з вантажного автомобіля ГАЗ-53.