Легендарний український автомобіль ЛуАЗ-969, який вироблявся на Луцькому автозаводі в період з 1966 по 1992 рік, мав велику популярність не тільки в межах України, але й за кордоном. Цей транспортний засіб став першим серійним позашляховиком з можливістю підключення заднього моста, який був випущений у радянські часи. Модель “Волинянка” пропонувала декілька варіантів модифікацій, які відрізнялися переважно зовнішнім виглядом, тоді як двигуни автомобілів залишалися практично незмінними. Про це пише «Автотема».

Хоча позашляховик ЛуАЗ не дожив до наших днів, це не заважає дизайнерам уявляти, який вигляд він би міг мати зараз. Так, Тимур Даутов поділився своїм унікальним баченням ЛуАЗа майбутнього, представивши декілька зображень на своїй Instagram-сторінці. Його концепт автомобіля приваблює своєю оригінальністю, футуристичністю та передовим дизайном. Він зберіг основні риси класичного ЛуАЗа, але додав сучасні елементи.

Авто отримало подовжений передок, LED-оптику, приховані ручки дверей, камери замість звичайних дзеркал заднього виду та аеродинамічні колеса, що обуті в агресивні шини. На задній частині кузова розташований люк, під яким знаходиться зарядний порт, що вказує на те, що новий ЛуАЗ “Волинь” перетворився на електромобіль, що є досить неочікуваним поворотом. Ще однією цікавою особливістю дизайну стали задні ліхтарі, які можуть складатися.

Інтер’єр автомобіля було продемонстровано лише на ескізі. Передня панель виконана у стриманому стилі з мінімалістичними елементами. Кермо має одну спицю з невеликим круглим дисплеєм у центрі, а мультимедійна система оснащена дисплеєм, який можна сховати у спеціальний відсік.

Салон розрахований на двох осіб і має просторий багажник. Цей проєкт вийшов доволі цікавим, проте ймовірність його виробництва, на жаль, залишається вкрай малоймовірною.