«Горбатий» Запорожець був не тільки народним автомобілем, а й слугував предметом натхнення для талановитих громадян. Поки ЗАЗ намагався випустити якнайбільше серійних «бюджетників», ентузіасти створювали на його базі цікаві автомобілі-купе. Фотографії одного з таких напередодні з’явилися в мережі, інформує «Автотема».

Перед нами «Спорт-900» КД — спортивне купе на основі ЗАЗ-965 «Запорожець», зібране серією з шести примірників протягом 1963-1969 років. КД — ініціали Кузьми Дурова, директора московського заводу спецтранспорту, за активної участі якого було виготовлено всі шість кузовів.

«Спорт-900» було створено в ініціативному порядку групою співробітників НАМІ.

Як уже зазначалося, загалом було виготовлено шість екземплярів, які незначно відрізнялися один від одного, — це відповідало числу співавторів конструкції, які після завершення проекту отримали їх в особисте користування.

«Спорт-900» виявився занадто дорогим, прогресивним і технологічним для запорізького автозаводу. Чого тільки вартий пластиковий кузов і ковшоподібні сидіння з довгою тунельною консоллю між ними.

Тому автомобіль у серійне виробництво не пішов, а Запорізький автозавод за все своє існування так і не зважився на випуск спорткара.