Американська компанія Auto Hunter виставила на аукціон рідкісний масл-кар Ford Fairlane Thunderbolt. Це один з 100 автомобілів, створених компанією Ford для участі в професійних дрег-заїздах і чемпіонаті NHRA. На момент написання матеріалу за машину пропонують 125 тисяч доларів. Торги завершаться 14 грудня, повідомляє .

Thunderbolt – це особлива версія купе Ford Fairlane 1964 року. Інженери радикально полегшили кузов: видалили обігрівач, радіо, задні сидіння і всю шумоізоляцію. Двері, капот, крила і передній бампер виготовили зі скловолокна.

Під капот помістили семилітровий V8, призначений для більшої моделі Galaxie і розвиває 431 кінську силу і 651 Нм крутного моменту (як було заявлено виробником). Інші технічні модифікації включали в себе посилення передньої і задньої підвіски, блокування диференціала, дрегову 15-дюймові колісні диски і покришки Goodyear. Тільки 49 машин були оснащені 4-ступінчастою механікою Borg-Warner T10, і ось цей – з їх числа.

В кінці 1964 року модель отримала нагороду NHRA Top Stock. Невідомі точні динамічні характеристики, але кращий результат на чверть милі, показаний в 1967 році, склав 10,365 секунди зі швидкістю на фініші в 213 кілометрів на годину. Це зробило Fairlane Thunderbolt одним з найшвидших серійних автомобілів на квотері.

Початок свого життя спорткар провів в гаражах колекціонерів. У 2004 році йому відновили днище, раму і оригінальну ліврею. Пробіг машини, згідно з даними аукціону, зараз становить 1200 миль (1931 кілометр).