Преміальна марка Genesis, що належить Hyundai, на початку року представила перший кросовер в своїй історії — GV80. А вже в жовтні 2020 го дебютує позашляховик Genesis GV70, який побореться за покупців з Audi Q5, BMW X3 і Mercedes-Benz GLC. Про це повідомляє The Korean Car Blog.

Genesis GV70 отримає платформу з поздовжнім розташуванням двигуна від флагманського кросовера. Турбомотори новинці дістануться від седана G80. Це 2,5-літровий чотирициліндровий на 304 к.с., 3.5 V6 віддачею 380 л.с. і 210-сильна дизельна «четвірка» 2.2.

Як і всі останні моделі Genesis, GV70 отримає двоповерхову оптику і обробку салону двокольорового шкірою. Відмінною фішкою кросовера стануть похилий дах, незвичайна форма бічного скління і вертикальні патрубки випускної системи.

Genesis GV80 конкурує з Audi Q7, BMW X5 і Mercedes-Benz GLE. 4,9-метровий кросовер оснащується адаптивним круїз-контролем з функцією автоматичної зміни смуги на шосе, центральної подушкою безпеки, розташованої між водієм і переднім пасажиром, і системою активного шумозаглушення.