Нове покоління Hyundai Sonata удостоїлося оцінки рівня безпеки в п’ять зірок від Національного управління автомобільних перевезень США, що використовує власну, широко відому методику NHTSA.

Новая Hyundai Sonata 2020

Про це повідомляє прес-служба виробника, відзначаючи, що раніше нова Sonata вже стала лауреатом премії TOP SAFETY PICK, заснованої північноамериканським інститутом безпеки дорожнього руху IIHS.

NHTSA і IIHS — це дві структури, зі своїми методиками краш-тестів, в США виконують роль поширеного в Європі EuroNCAP. Найбільш авторитетною і обов’язкової для сертифікації машин в Штатах є якраз NHTSA.

На рахунку організації кілька цікавих ініціатив в області безпеки руху. Так, NHTSA пропонувала запровадити в програмне забезпечення смартфонів особливий режим Driver Mode, блокуючий відволікаючі водія додатки.

У новій Hyundai Sonata за безпеку в числі іншого відповідають дев’ять подушок і комплексна система допомоги водієві ADAS, в складі якої, зокрема, значаться функції попередження про зіткнення з автоматичним гальмуванням, а також попередження про виїзд з смуги руху.

Ці функції доступні в якості стандартного обладнання. Лінійка двигунів — бензинові 2-літровий 150-сильний і 2,5-літровий з віддачею в 180 л.с .; обидва поєднуються з 6-ступінчастою АКП, знайомої по Сонате попереднього покоління.