Організація Latin NCAP просить концерн Kia поліпшити автомобіль Picanto, який пропонується для продажу в Південній Америці. Автівка набрала нуль зірок за підсумками проведених напередодні краш-тестів.

Міський автомобіль тестували з точки зору захисту від лобового, бокового і хлистового удару. Picanto не впорався і показав 0% захисту дорослих пасажирів, 29% в плані безпеки дітей, 51% – безпеки пішоходів і 7% в плані системи забезпечення безпеки.

Малогабаритне авто тільки в стандартному виконанні отримало водійську подушку безпеки. Однак її установка не вплинула на підсумковий результат перевірок. ABS і ESC не включені в стандартну модифікацію, а бічні подушки безпеки для тіла і голови не пропонуються навіть опційно.

«Абсолютно жахливо, що такий світовий виробник автомобілів, як Kia, пропонує Picanto з шістьма подушками безпеки, захистом пішоходів і стандартом ESC за 10 185 доларів на європейських ринках, в той час як в нашому регіоні автомобіль пропонує такі низькі рівні безпеки», – сказав генсекретар Latin NCAP Алехандро Фурас.

Європейське обладнання безпеки не пропонується навіть в якості додаткових опцій в Латинській Америці. Latin NCAP просить Kia істотно доопрацювати Picanto, а також всю лінійку моделей в Латинській Америці.

При тестуванні Euro NCAP в 2017 році Picanto третього покоління набрав три зірки: 79 відсотків безпеки для дорослих пасажирів, 64 відсотка в плані безпеки дітей, 54 відсотків захищеності пішоходів при аваріях, а помічники по забезпеченню безпеки набрали лише 25 відсотків.