В Україну прибули французькі бойові броньовані машини AMX-10RC. Їх поставили на озброєння підрозділи морської піхоти.

Як повідомляє «Автоцентр», міністр оборони України Олексій Рєзніков зробив кілька кіл на броньовику і сказав, що разом із бійцями ухвалив рішення називати їх «снайперською гвинтівкою на швидкісних колесах». Він подякував французькому уряду за підтримку, наголосивши, що ця техніка дуже допоможе нашим бійцям при звільненні окупованих регіонів.

Відомо, що українські воїни вже пройшли навчання з управління AMX-10RC та готові йти у бій. Його провів французький інструктор Сомюра. Точна кількість переданої техніки не називається. У кадр потрапило лише дві машини. Але, за даними видання Army Recognition, в Україну мають прибути 30 таких БТРів.

Бойова броньована машина AMX-10RC, яку часто класифікують як колісний танк, відрізняється підвищеною прохідністю та маневреністю. За рахунок системи гідропневматичної підвіски з нахилом (просвіт можна змінювати від 210 до 600 мм) та колісної формули 6х6 вона може швидко виїжджати на позиції та залишати їх.

В оснащення AMX-10RC входить гармата калібру 105 мм з напівавтоматичним вертикальним затвором. Вона дозволяє автоматично викидати гільзу після пострілу. Ще є спарений кулемет ANF1 калібром 7,62 мм. Бронемашину використовують для проведення розвідувальних завдань та вогневої підтримки піхоти.