Військові експерти розповіли про призначення та характеристики доволі дивної машини у вигляді Т-64 без башти, яку помітили в районі Бахмута Донецької області.

Про варіанти призначення такого транспорту повідомив «Апостроф»із посиланням на військовий портал Defense Express.

Так, зокрема існували версії, що це може бути тягач, призначений для витягування техніки. Однак наявність додаткового відділення у кормі може говорити про, що це транспортна машина на базі Т-64, яка виконує роль «таксі» для кидка на «останню милю» до передових позицій. Так стверджує командир ремонтного батальона 93-ої бригади.

Примітно те, що транспорт вже має свій індекс БТР-Т та потрапив до підрозділу із заводу. Також зазначається, що це українська розробка. Під час транспортування бійців у його десантному відділенні вміщується вісім осіб в екіпіруванні. База Т-64 із заднім розміщенням моторно-трансмісійного відділення не зазнала змін, а для висадки з корми застосовують сходи.

Хоч машина має певні нюанси, проте із завданням перевезення бійців під максимальним захистом справляється. Й враховуючи те, що вже має свою назву, виготовлена у заводських умовах, дозволяє говорити про те, що таких БТР-Т в армії буде більше.

У БТР-Т української розробки озброєння обмежується лише кулеметом, оскільки має головне завдання — перекидання військових під вогнем противника зі значно більшою гарантією, ніж це можуть зробити класичні БМП чи БТР.