Бойову автівку багі зробили волонтери громадської організації «Майстерня незламності» з радянського автомобіля 1971 року випуску. Автомобіль передали мобільним групам ППО Військово-морських сил України.

Про це повідомляє «Волнорез» із посиланням на Українську Службу Інформації.

Бойовий багі з позивним «Амелія» зробили із каркасу старенького «Москвича». Машину передали волонтерам в поганому стані, в ній довелося змінити багато деталей.

«Машина приїхала в поганому стані. Ми зрізали кришу, стійки, перебрали мотор та ходову, виварили каркас, щоб вона не зламалася, встановили кулеметну установку. Для неї повністю самі виварили раму з якісного металу, щоб витримувала навантаження. Робили все з нуля. Працювали над нею два тижні», – зазначив волонтер майстерні Олег Пшеничний.

Новий автомобіль зробили потужним: він має спеціальні підсилювачі, а також оснащений приладдям, яке дозволить йому працювати в складних умовах й по бездоріжжю.

Запчастини для багі волонтери брали із автівки-донора: міняли колодки, блоки, ремені, бензобак встановили від старого «Мерседеса», гальмів в машині взагалі не було. Зібрати кошти на багі допоміг співак Артем Пивоваров, в день презентації він долучився до передачі авто військовим.

За словами волонтерів, багі поїде до хлопців з підрозділу ППО та буде служити для збивання дронів.

Це не остання бойова багі від «Майстерні незламності», діляться волонтери. Згодом вони планують випустити ще одну таку бойову автівку.