Канадський виробник автомобілів розробив нову версію свого броньованого автомобіля Senator у конфігурації Mine Resistant Ambush Protected (MRAP).

Рошель із Онтаріо створив новий автомобіль Senator MRAP і представив його на виставці CANSEC в Оттаві.

Згідно з прес-релізом компанії, MRAP успішно пройшов балістичні і вибухові випробувань, які проведених незалежною лабораторією США, сертифікованою НАТО, пише Wheel News.

«Це довгоочікуване доповнення до модельного ряду тактичних транспортних засобів Roshel демонструє прихильність компанії надавати передові рішення для сучасних завдань оборони та безпеки», — заявили в компанії.

Senator MRAP розроблений, щоб витримувати калібри до 7,62 × 39 мм API BZ на відстані 30 метрів зі швидкістю 695 м/с, а також 6 кг (маса вибухової речовини) AT Mine, активовані під будь-яким колесом і під центром. Завдяки інноваційному V-подібному корпусу Senator MRAP максимізує виживання екіпажу, відводячи вибухи від кабіни та розсіюючи вибухову енергію. Компонування автомобіля, яке можна налаштувати, і передова техніка забезпечують ергономічний і адаптований робочий простір, оптимальну продуктивність і ефективність роботи. MRAP пропонується в різних конфігураціях (включаючи, але не обмежуючись, протидію БПЛА, медичну евакуацію, командування та контроль, забезпечуючи надійне та адаптоване рішення, для унікальних вимог кожної місії.

Senator MRAP базується на важкій комерційній платформі Ford F-550, що робить його кращим вибором для бойових груп завдяки простоті обслуговування. Використовуючи широкодоступну та налагоджену мережу обслуговування автомобілів Ford, Senator MRAP забезпечує ефективну та доступну технічну підтримку по всьому світу. Завдяки інноваційній техніці та системам активного захисту разом із забезпеченням високого рівня балістичного та вибухового захисту автомобіль залишається легким та маневреним. Високий дорожній просвіт, повний привід і 6,7-літровий дизельний двигун із турбонаддувом Senator забезпечують ефективні позашляхові можливості на різних територіях.

Як провідний постачальник бронетехніки в Україну, Рошель був в авангарді надання критично важливих оборонних рішень для протидії зростаючим загрозам, з якими стикаються українські сили. Розробка MRAP компанії була зумовлена ​​гострою потребою в кращому захисті від саморобних вибухових пристроїв (IED), поширених у регіоні.

Маючи понад 500 броньованих машин Roshel Senator, розгорнутих у зонах бойових дій в Україні, Roshel отримує безцінне розуміння конкретних викликів, з якими стикається на місцях, що призвело до створення Senator MRAP як надійної відповіді на мінливий ландшафт безпеки в Україні.