Вітчизняна компанія Eleek, яка займається виробництвом електричних байків, у тому числі для військових, вирішила виготовити для наших захисників новий продукт. Йдеться про легке двомісне баггі, на якому можна перевезти набагато більше. Машина була презентована на виставці ComAutoTrans 2023, яка проходить із 30 травня по 01 червня у столичному МВЦ, повідомляє «Автоцентр».

Компактне баггі оснащене двома електромоторами по 6 кВт кожен, з приводом на задні колеса. Живляться вони від батареї ємністю 9 кВт.год, яка заряджається всього за 3 години і забезпечує запас ходу до 150 км. Більше того, остання зроблена швидкознімною, що дозволяє підключати зовнішні споживачі: наприклад, різний електроінструмент. Що й казати, дуже цінна якість у польових умовах.

Машину можна використовувати й для перевезення поранених. Для цього передній трубчастий багажник має висувні секції з обох боків, що дозволяє закріпити на ньому ноші. Баггі важить лише 240 кг і розганяється до 55 км/год.

На виставці Eleek показала поки що прототип, що ж стосується серійного зразка, то ціна на нього може бути в районі 10 тис. доларів