Волонтери фонду Сергія Притули передали у 128-му гірсько-штурмову бригаду перероблений танк Т-62 на БМПТ чи БМПВ. Про це повідомляє волонтер Роман Сініцин (Балан) в твіттері, передає «Фокус».

За словами волонтера, БМПТ або «легкий танк» на базі Т-62 передали в 128-му гірсько-штурмову бригаду ЗСУ. Також він додав, що фонд працює над іншими трофейними танками. Окремо Сініцин зазначив, що бронювання башти на новоствореній машині посилили, щоб від спрацювання динамічного захисту не отримав ушкоджень екіпаж всередині. Бойовий модуль взяли з БМП-2.

БМПВ — це бойова машина піхоти, буква «В» означає «важка», бо побудована на базі танка. В Україні вже створювали подібні проєкти на базі Т-64, зокрема БМПВ-64.

БМПТ зокрема означає бойову машину підтримки танків. У виданні Forbes раніше писали, що створення машин на базі танків можуть стати ще одним звʼязувальним елементом на полі битви. БМПТ є чимось середнім між піхотою, яка прикриває танки, та танками, які прикривають піхоту й першими вступають в бій.