Зараз на території України несуть службу десятки різних БМП, переданих союзниками. Серед інших українські військові також використовують БМП Marder 1A3. Одну зі своїх бойових машин вирішили продемонструвати представники десантно-штурмових військ, опублікувавши відео маневрів на YouTube.

Військові розповіли про плюси цих машин, які вигідно вирізняють їх на тлі радянських аналогів. Так, протягом Marder 1A3 наводить мультипаливний двигун V6 MB 833 на 600 к.с. Максимальна швидкість бойової машини може становити 60-65 км/год по шосе та близько 30-40 км/год по пересіченій місцевості.

На озброєнні у бойової машини встановлено 20-мм автоматичну швидкострільну гармату MK 20 Rh 202, яка здатна вести вогонь зі швидкістю 1000-1200 пострілів за хвилину. Крім основної гармати у БМП також є спарений кулемет MG-3 калібру 7.62 мм. Усередині можуть комфортно розміститися до 6 членів екіпажу.

Апарель бойової машини здатна витримувати постріли калібру 14.5 мм. При цьому бійці відзначають зручність розміщення в десантному відсіку, що робить цю бойову машину значно комфортнішою за радянські БМП-1 і БМП-2. Зазначимо, що рані у компанії Rheinmettal планували передати Україні ще кілька десятків таких бойових машин.