Пошук військової техніки для потреб української армії з кожним днем стає дедалі складнішим завданням. Попри це, волонтери унеможливлюють пошуки техніки для українських захисників, що часом призводить до вельми несподіваних результатів. Саме так волонтери благодійного фонду «Сергія Притули» викупили військові позашляховики зі складів заводу Богдан.

Покупку вдалося здійснити на аукціоні «Богдан Моторс», після чого військову техніку довелося трохи доопрацювати під потреби конкретного підрозділу, повідомляє Bigmir. При цьому покупка відбулася ще на початку літа, а ось повноцінні 20 авто з кузовами та всім необхідним для фронту передати українським захисникам змогли лише зараз.

Пікапи KIA є ліцензійною копією американського Kaiser Jeep M715. При доопрацюванні техніки українські майстри використали два основні види вантажних платформ: кузов бортова платформа та кузов-фургон. Характеристики автомобіля чудово дозволяють йому справлятися практично з усіма військовими завданнями.

Вантажопідйомність авто становить 1530 кг (1330 кг на бездоріжжі). Кліренс у 23,7 см дозволяє долати навіть нелегке бездоріжжя (також цьому сприяє повний привід та знижувальна передача). Двигун та коробка передач максимально прості, в автомобілі в парі працює 3,9-літровий двигун на 139 к.с. та 5-ступінчаста механіка.