Компанія «Українська бронетехніка» на Міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO в Польщі, представила 5 вересня 10-місну версію бронеавтомобіля «Новатор».

«Новатор» має оновлену модифікацію, а також посилений протимінний захист. Такі автомобілі використовують в Силах Оборони України ще з 2018 року, тому оновлена версія враховує всі актуальні вимоги з урахуванням теперішніх потреб військових. Про це розповів директор компанії «Українська бронетехніка» Владислав Бельбас, передає Wheel News.

Бронеавтомобіль на базі шасі Ford отримав покращену підвіску, систему керування. Окрім того, вдосконалили маневреність та зробили автомобіль більш прохідним по бездоріжжю. Бронювання машини виконано з сучасної тоншої та твердішої броні.

«Новатор» можна вважати універсальним. Він може працювати в різних кліматичних умовах цілий рік. Також його можна оснастити різноманітними засобами ураження – від кулеметів до дистанційно керованих бойових модулів.

На виставці в Польщі представлено зразок бронеавтомобіля. Після виставки будуть проводитися державні випробування в Україні.