Благодійний фонд CodeIT4Life Ukraine передав ЗСУ двомісні квадроцикли для виконання бойових задач та евакуації поранених з поля бою. Чотириколісні транспортні засоби CFmoto CForce отримали невеличкі одновісні дишлові причепи.

Ці квадроцикли зі спеціальними причепами можуть виконувати універсальні задачі: і транспортування зброї, і виконання бойових задач, а також перевозити харчі та воду на позиції ЗСУ.

Мобільні та малопомітні: для ЗСУ створили ідеальні квадроцикли Універсальність цієї техніки підкреслена наявністю потужної силової установки. Модель CF400AZ-3L отримала 31 к.с. при 7200 об./хв., максимальний показник крутного моменту – 33 Нм при 6000 об./хв. Квадроцикл отримав високотехнологічну трансмісію (варіатор) від канадської фірми CVTech.

Квадроцикл має помірну витрату пального та спрощений запуск двигуна завдяки інжектору. Техніка отримала можливість включення повного приводу і, при потребі, блокування диференціала. Техніка отримала функцію перемикаючи привід на 2 або 4 колеса, залежно від дороги, котрою буде пересуватись квадроцикл.

Квадроцикли надійшли у підрозділ 1-го окремого штурмового батальйону імені Героя України Дмитра Коцюбайла «Да Вінчі». Боєць з позивним “Гагарін” ось що говорить на з приводу такого підкріплення:

“Квадроциклом ми можемо евакуювати швидко і майже непомітно для ворога. Велика проблема в тому, що зараз росіяни активно використовують дрони, тому виносити поранених вручну немає можливості. І це дуже ризиковано. А на таких засобах це можна зробити швидше, ніж ворожі оператори зможуть зреагувати і підняти свої дрони”.