На найбільшій виставці озброєння Eurosatory, що відкрилася 17 червня в Парижі, відбувся дебют реактивної системи залпового вогню GMARS (Global Artillery Rocket System). Новинка змонтована на армійському шасі MAN HX (8х8) від компанії Rheinmetall. Тут встановлена ​​броньована кабіна для екіпажу із трьох осіб.

Установка РЗСВ розробки Lockheed Martin по багатьох вузлах уніфікована з вже відомими системами M270/HIMARS, що спростить навчання та обслуговування, пише «Автоцентр».

Сама пускова установка складаэться з двох контейнерів, кожен із яких вміщує до 6 снарядів, та системи управління вогнем. GMARS може працювати з різними видами боєприпасів для MLRS (MFOM). Навігаційна система GPS дозволяє контролювати точність влучення на відстані до 400 км. Для швидкого перезаряджання на машині встановлено потужний кран.

Бойова маса GMARS набагато менше за 40 т. Габаритна довжина становить 9,8 м, ширина – 2,5 м та висота – 3,9 м. Нова РСЗВ може пересуватися шосе зі швидкістю до 100 км/год. Запас ходу складає 700 км.