Американські законодавці замислилися над розробкою власних імпровізованих систем ППО. Члени профільного комітету Сенату США передбачили у законі про національну оборону наступного року створення аналогів FrankenSAM для захисту американських аеродромів.

На думку сенаторів, американські військові повинні мати у своєму розпорядженні кустарно зібрані пускові установки для ракет AIM-7 та AIM-9. З оприлюдненого The War Zone матеріалу випливає, що члени комітету вважають за доцільне збільшити оборонний бюджет наступного року на 25 млрд USD. Частина цих коштів буде спрямована на розробку аналогів FrankenSAM, пише InfoRoom.

Логіка пропозиції сенаторів цілком зрозуміла. Війна в Україні показала, що засобів ППО багато не буває. Більше того, вони повинні бути максимально дешевими і доступними.

Нагадаємо, що американські фахівці допомогли ЗСУ адаптувати ЗРК «Бук» для запуску ракет AIM-7. Другий неназваний комплекс було перероблено під ракети AIM-9. Окрім цього, інженери зі США інтегрували пускові установки ЗРК Patriot із РЛС від радянського комплексу С-300.