Презентований українському суспільству місяць тому броньовик вітчизняної розробки «Джура» тепер піде у серійне виробництво.

В найкоротші терміни легкий тактичний автомобіль «Джура» від НВО «Практика» пройшов кодифікацію і визнаний придатним для експлуатації у військах. Щоправда, випуск цього броньовика буде залежати від наповнення портфеля заявок, інформує 24 канал.

Щодо замовлень, допоки жодних повідомлень від виробника не надходило. Відсутні такі запити й на сайті державних закупок Prozorro (zakupivli.pro), хоча сам автомобіль у колі армійців отримав схвальні відгуки.

Для кількох версій «Джури» розробники використали ходову Toyota Land Cruiser 70, навісивши на шасі надбудову у вигляді броньованої капсули. Вона захищає екіпаж в межах балістичної перепони Level 1 по STANAG 4569. Це – калібр стрілецької зброї 5,45 мм.

Протимінний захист виробник гарантує в межах невеличких зарядів, еквівалент яких не перевищує 3 кг тротилу. Також це може бути еквівалент однієї чи двох гранат, що розірвуться під автомобілем.

В моторній ніші 5-тонної машини стоїть 220-сильний дизельний двигун, що притаманний Land Cruiser 70-ї серії.

В паспортній метриці на сайті виробника вказано, що використано шасі Toyota Land Cruiser 79, хоча у первинній інформації місячної давнини в усіх джерелах про презентацію повідомляється про «семидесятку».