Бійці ЗСУ активно використовують бронеавтомобілі Senator на полі бою. Їхнє виробництво здійснює канадська компанія Roshel, засновником якої є Роман Шимонов з Канадсько-української торгової палати.

Перші поставки цих машин в Україну були анонсовані у квітні-2022 року. Тоді йшлося про скромну партію. Однак надалі обсяг поставок істотно збільшився. Згідно з Шимоновим, Сили оборони вже отримали понад 1400 таких панцерників, пише Wheel News.

Senator у новітніх виконаннях являє собою MRAP з бойовим модулем під кулемет КПВТ і броньований пікап з авіаційною 23-мм гарматою ГШ-23.

Roshel має повну вертикальну інтеграцію виробництва, починаючи з обробки металів і закінчуючи інженерними рішеннями. Це дає змогу швидко реагувати на запити замовників. Наразі виробник “видає на-гора” по 9 броньовиків на добу або майже 3285 одиниць на рік. Значну частину цих машин буде передано Україні.

У травні-2023 Шимонов повідомляв про плани організувати виробництво бронетехніки в Україні. Планування процесу локалізації перебувало на завершальному етапі. Зараз, за словами підприємця, настала “фінальна стадія”, підтвердженням чого є відкриття одразу кількох сервісцентрів Roshel у нашій країні.