Ці бронемашини стали дуже надійними помічниками в нинішній російсько-українській війні. Потужні, швидкі, надійні, практичні в обслуговуванні.

Відео про БТР оприлюднили Десантно-штурмові війська ЗСУ, інформує видання «АрміяInform».

«Тут все практично і правильно організовано. Доступність і зручність обслуговування. Кришку зняв — і в тебе все під рукою. Зняв фіксатори, замінив усе, що треба. Все в ньому продумано, як для справжніх пацанів. Хлопці сідають і дають джазу», — розповів Ігор з позивним «Бім», водій-електрик 170 полку логістики ДШВ ЗСУ.

Stryker оснащений дизельним двигуном Caterpillar 3126 потужністю 350 к. с. Машина здатна розвивати швидкість понад 100 км.

«Наші хлопці витискають із них усе. Особливо на Курщині», — розповів Ігор.

На жаль, будь-яка техніка ламається. Не стала винятком і ця бойова машина 2008 року випуску.

«Викинуло сальник колінвала. Практично витіснило маслом, перебитий один шланг на мастило. Нічого, все полагодимо», — запевнив Ігор.

Однією з найбільших фішок машини є її протипожежна система. Бронетранспортер оснащений автоматичною системою пожежогасіння FM200 — у транспортному відділенні та двома автоматичними протипожежними модулями FM25 — у моторному відділенні.

«У разі загоряння всі будуть цілі. Система працює надійно. Багато життів врятували ці машини. Там, де радянські «бехи» не справились би», — зауважив Ігор.