Homespotlight-JLTV-3

У командуванні вважають, що на сьогодні ідеальний варіант для армії – позашляховики Oshkosh, пише cardiagram.com.ua.

Ера Humvee в американській армії закінчилася. На зміну автомобілям, що здобули світову популярність завдяки цивільній версії Hummer, прийшли маловідомі в “цивільних” колах позашляховики Oshkosh.

Як повідомляє американське інформагентство Bloomberg, корпорація Oshkosh Corp. виграла тендер Армії США на постачання легких бойових машин. Сума контракту – $30 млрд.

Homespotlight-JLTV-3

На ці гроші американські військові збираються купити 55 000 багатофункціональних позашляховиків. Якщо техніка їм сподобається, то вони обіцяють закупити ще 17 000 Oshkosh. А сума контракту збільшиться на $6, 75 млрд.

Позашляховики Oshkosh повинні повністю замінити старенькі Humvee, які, очевидно, американці роздаватимуть в ролі гуманітарної допомоги таким країнам, як Україна.

“Oshkosh будує військові автомобілі для Міністерства оборони США вже 90 років. І як ніхто знає потреби наших військ в подібній техніці”, – відмітив Чарльз Жевс, виконавчий директор компанії, що перемогла в тендері.

Автомобілі Humvee стояли на озброєнні американської армії з 1985 року. Тоді ще не був такий важливий захист від мін і саморобних вибухових пристроїв. Проте численні атаки на військових в Іраку показали, що “Хамві” дуже уразливий. І йому почали шукати заміну.

Командування дійшло висновку, що армії потрібний автомобіль, в якому екіпаж надійно захищений від вибухів. Зокрема, з посиленим протимінним захистом. При цьому він повинен зберігати рухливість і позашляхові якості легкого військового автомобіля.

У результаті в армії пришли до висновку, що краще всього цим вимогам відповідають військові позашляховики Oshkosh.

document.write(«»);