Tesla офіційно відмовилася від інтервалів сервісного обслуговування і заявила, що її автомобілі не потребують щорічного техобслуговування. Це майбутнє всього транспорту або відхід від відповідальності виробника?

Упродовж багатьох десятків років традиційні автомобілі потребували постійного техобслуговування, причому виробники як самих машин, так і ПММ диктували своїм споживачам, якої тривалості мають бути інтервали міжсервісного терміну, пише Автотема з посиланням на Автоцентр.

Але тепер з’явилася компанія, яка вважає, що її транспорт зовсім не потребує регулярного ТО. Звісно, цим незвичайним виробником стала Тесла, яка офіційно заявила, що вузли й агрегати її електромобілів зношуються в рази менше, рухомих частин там мінімум, а продуктів згоряння пального немає. І тому електрокари Tesla зовсім не потрібно заганяти на щорічне ТО, витрачаючи на це гроші і час. Сервісне обслуговування їм слід проводити “за потреби”.

«У наших автомобілях майже не залишилося деталей з постійним зношенням, а електродвигун не потребує регулярного обслуговування. Не треба міняти навіть масло і фільтри. Єдине, за чим слід стежити, так це за станом шин і гальм. Утім, і гальма набагато менше зношуються через застосування в електрокарах подвійної системи гальмування: рекуперації плюс звичайних гальм з гідравлічним приводом”.

Крім того, у разі проблем з програмним забезпеченням Tesla віддалено проводить його перепрошивку, скидання налаштувань і оновлення.

Зараз у виробника на черзі організація в усьому світі мобільних пунктів сервісного обслуговування, які за необхідності виїжджатимуть на місце поломки, і усувати ввсі неполадки швидко і на очах у власника електрокара.

Але тепер, коли Tesla офіційно оголосила, що її машинам не потрібно щорічне ТО, виникає питання з гарантією. Ймовірно, в майбутньому вона більше не залежатиме від того, чи проводили автомобілю обслуговування на регулярній основі.

Поки що не зовсім зрозуміло, чи справді такий підхід виробника об’єктивний і спрацює, або, можливо, Tesla таким чином намагається викрутитися з проблеми відсутності власної розгалуженої сервісної мережі.