Роботи зі зведення Шулявського шляхопроводу в Києві йдуть за графіком. Будівельники встановили перший проліт над проспектом Перемоги. Про це повідомляє Автотема, з посиланням на видання «Вечірній Київ».

Заради проведення цієї роботи майже на 12 годин закривали рух на цьому важливому транспортному вузлі.

Блогер Павло Авдокушин за допомогою дрона зафільмував переїзд першого прольоту нового Шулявського мосту через проспект Перемоги.

«Вантажний підйомник «MAMM OET» перемістив перші 28 метрів металоконструкцій Шулявського шляхопроводу через проспект Перемоги на вулицю Довженка. Попереду – ще 130 метрів металоконструкцій. Їх виготовлення та постачання на будмайданчик відбувається за планом», – повідомили у КМДА.

Усі подібні процеси, через які необхідно обмежувати рух транспорту, відбуватимуться тільки у вихідні.

Окрім самого шляхопроводу, до кінця року планують реконструювати підземний пішохідний перехід, прокласти інженерні мережі, облаштувати велосипедну доріжку, здійснити благоустрій території.

Зазначимо, що будівництво Шулявського шляхопроводу складне через декілька факторів. По-перше, під мостом знаходиться станція метро «Шулявська». По-друге, треба здійснити великий обсяг робіт із перекладення інженерних мереж – дощової каналізації, водопроводу, газопроводу, побутової каналізації, мереж зовнішнього освітлення та мереж зв’язку.

Нагадаємо, реконструкція Шулявського моста почалася 17 березня і триватиме 17 місяців. Вона почалася після другої річниці його обвалу. Його одночасно зносять та відбудовують. Шляхопровід матиме шість смуг, основний проїзд буде прокладено через вулиці Довженка та Гетьмана. Лівоповоротні та правоповоротні з’їзди матимуть дві смуги руху. Як пояснював Здольник раніше, Шулявський міст має стати зручним для впровадження інженерних рішень у майбутньому.