У Росії різко подорожчали всі автомобіліАвтоконцерни на тлі зниження курсу рубля оголосили про підвищення цін на свою продукцію.

З 1 вересня в середньому на 5% підвищується вартість автомобілів Ford, Suzuki, Peugeot і Citroen.

Деякі інші автовиробники не оголошують про підвищення цін, однак згортають пільгові програми. У випадку з Lifan скасування знижок призведе до підвищення цін на 8%, у випадку з Volvo – на 6-7%.

У середині серпня вже подорожчали автомобілі Renault – в межах 6%, а з 1 серпня в середньому на 4% зросла ціна на моделі АвтоВАЗу Lada Granta, Kalina (крім версії Cross) і 4х4.

Як повідомили джерела на ринку, деякі іноземні концерни закладали до бюджетів потенційне підвищення курсу, але максимальний розрахунок був «64 рубля за євро». Багато хто в галузі впевнені, що поточне підвищення не останнє – нового стрибка можна очікувати вже восени.

Крім того, деякі виробники не міняють ціну на машини, але скасовують маркетингові програми, запущені влітку на тлі дефіциту попиту.

Попереднє різке падіння курсу рубля в кінці 2014 роки вже призводило до різкого зростання цін на машини. За даними PricewaterhouseCoopers, до лютого 2015 року в порівнянні з вереснем 2014 року ціни на американські марки зросли на 45-52%, на японські – в середньому на 20%, на європейські – в межах 20%. Одночасно в РФ, за даними Асоціації європейського бізнесу (АЄБ), продажі легкових і легких комерційних автомобілів (LCV) впали на 35,3%, до 913 200 машин.

document.write(«»);