Створення унікальних автомобілів потребує значних коштів, тим паче, якщо йдеться про Porsche. Якщо плануєш зробити гідну репліку будь-якої рідкісної моделі, будь готовим до значних фінансових витрат. Особливо, якщо вибір припав на унікальний Porsche, випущений лише у двох екземплярах, пише Автотема з посиланням на Автоцентр.

Саме таке завдання поставив перед собою відомий автофанат Джон Саркісян, що спеціалізується на створенні по-справжньому ексклюзивних моделей. Джон задумав відтворити дуже рідкісний Porsche 911 Speedster в 993 кузові.

Спершу така модель була випущена в єдиному екземплярі як подарунок на 60-річний ювілей Фердинанда Порше в 1995 році.

Потім цей автомобіль так сподобався американському шоумену Джеррі Сайнфелду, що він замовив собі аналогічну модель. Спідстер для Сайнфелда відрізнявся наявністю механіки, замість автомата, 18-дюймовими дисками, а також сріблястим кольором кузова.

За основу Саркісян взяв звичайний 911 Cabriolet 993, на основі якого свого часу і був створений Speedster. Головною проблемою виявилося лобове скло, що має іншу форму і кут нахилу. За цю деталь Джону довелося викласти 50 тисяч доларів. У США за ці гроші можна взяти новий Macan в базовій комплектації.

Але великі гроші були витрачені не дарма, репліка Porsche 911 Speedster вийшла дуже ефектною.