zakon-na-doroge

27 серпня перший заступник начальника департаменту юридичного забезпечення МВС України Володимир Жиденко під час брифінгу повідомив, що 7 листопада набуває чинності новий вид адміністративного стягнення – штрафні бали, пише autodriving.net.

Заступник начальника ДЮЗ МВС України зазначив, що Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» запроваджується новий вид адміністративного стягнення – штрафні бали.

«Кожному громадянину, який має право керування транспортним засобом, щороку нараховуватиметься 150 балів. У разі вчинення правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксованого в автоматичному режимі, від загальної кількості нарахованих балів вираховуватиметься кількість штрафних балів, передбачених санкцією відповідної статті КУпАП (50 балів за порушення), — зауважив ВолодимирЖиденко.

За його словами, після використання штрафних балів за відповідні правопорушення на громадян будуть накладатися грошові стягнення — штрафи. Цим Законом у санкціях статей КУпАП запроваджуються фіксовані розміри штрафів, а не межі «від і до», що до цього часу було однією з причин вчинення корупційних правопорушень.

Крім того, встановлюється новий порядок виконання постанови про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, зокрема, зафіксовані і в автоматичному режимі.

У разі сплати штрафу протягом 5 банківських днів надається «знижка» у розмірі 50% розміру штрафу, визначеного санкцією відповідної статті КУпАП. Якщо ж штраф не сплачено протягом 30 днів з дня вручення постанови про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, з порушенням стягується пеня у подвійному розмірі штрафу.

document.write(«»);