Smart-Fortwo-avto

Імпорт старих легкових авто вже конкурує з новим авторинком. Які авто мають попит – як свідчить статистика, цього літа активізувався імпорт вживаних легкових автомобілів. Так, за останній місяць збут б/к автомобілів виріс на 16% і вже становить конкуренцію ринку нових авто

З місяця в місяць наростають постачання вживаних автомобілів окремих марок, на які “перегонщики” зробили явну ставку. За нашими даними, чітко простежується три явні лідера, з якими почали працювати “перегонщики”. Беззаперечним лідером стали автомобілі Renault, чиї поставки вже становлять 35% від усіх продажів б/к авто. З Європи до нас везуть Megane, Duster, Fluence, Scenic в непоганому стані і в порівняно “молодому” віці. Завдяки тому, що авто з Європи з дизельними двигунами, вони швидко розходяться на українському авторинку.

На другому місці поставки в Україну вживаних Volkswagen, які займають 18% всього ввезення. “Свіжі” Golf, Passat, Touran з дизельними моторами – це традиційний хіт.

Показово, що на третє місце з постачання б/к авто вийшли Smart. “Малюки” вже зайняли 11% ринку вживаних авто, не дивлячись на те, що представлені в основному двомісною моделлю ForTWO. Інші модифікації Smart – швидше екзотика, а ось недорогі і маловитратні ForTwo розходяться, як гарячі пиріжки. Вже навіть виникли автосалони уздовж доріг, де Smart продають поряд із мототехнікою. Завдяки тому, що в Європі йде хвиля заміни Smart на інше покоління, їх можна купити за символічні гроші. Так, у Німеччині за Smart на ходу просять 350-500 Euro. В Україні за аналогічну машинку можна взяти в 10 разів більше. А якщо добре поїздити по дрібних містечках Європи, то бізнес на Smart набуває привабливі перспективи.

Опрацьовують імпортери б/к авто та інші напрями, але доки найвигідніші три марки: Renault, Volkswagen і Smart.

document.write(«»);