mazda_cx-5

Смаки автомобілістів в областях України відрізняються від столичних. Як і спосіб життя, як і доходи. Ми вивчили ситуацію і визначили лідерів купівельних симпатій в різних регіонах України. На диво, виявилося, що найдорожчі авто популярні не в Києві.

За даними статистики, найменш популярний бренд в Україні – Toyota. Саме автомобілі цієї марки сьогодні займають в нашій країні 1-е місце з продажу. Але автомобілі Toyota не тільки не найпопулярніші в усіх без винятку областях, але в деяких вони навіть не входять до трійки лідерів.

На першому місці Toyota в Києві, Дніпропетровській області, Кіровоградській, Харківській, Херсонській та Миколаївській областях. А в Чернівецькій, Чернігівській, Черкаській, Тернопільській, Волинській, Полтавській, Житомирській, Луганській та Донецькій областях автомобілі Toyota не входять навіть до трійки лідерів продаж. Одразу видно, де ще потрібно працювати дилерам.

У багатьох областях лідер продажів – автомобілі Renault. Цю французьку марку люблять у Вінницькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Рівненській та Чернівецькій областях. В цілому Renault на другому місці з продажів.

Третє місце з продажів в країні займають автомобілі марки ЗАЗ. Але в Чернігівській, Черкаській, Запорізькій, Закарпатській, Луганській та Волинській областях ЗАЗи на першому місці по продажах.

Серед лідерів продажів і автомобілі Geely. Вони сьогодні, за даними статистики, на 10-му місці з продажу в країні. Але в Донецькій, Житомирській та Полтавській областях Geely утримує 1-ше місце.

В Одеській області на першому місці автомобілі Hyundai. Авто цієї марки сьогодні 6-е з продажу в країні.

У Сумській області на першому місці, як і раніше, Lada.

У Тернопільській області попереду Volkswagen, а у Хмельницькій – Nissan. В рейтингу продажів по країні вони, відповідно, на 11 і 7 місцях.

Ще цікавіша ситуація з моделями–лідерами продажів. Сьогодні трійка найпопулярніших – цеRenault Logan, ZAZ Sens і Mazda CX-5. Однак Renault Logan перший з продажу тільки в Києві і Київській, Вінницькій та Львівській областях.

ZAZ Sens перший з продажу в Волинській, Луганській, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Черкаській та Чернігівській областях.

А Mazda CX-5 – перша в Херсонській та Чернівецькій областях.

В Івано-Франківській області лідер продажів – Renault Sandero, у Донецькій області – Skoda Octavia, в Закарпатській області – ZAZ Lanos, в Кіровоградській ZAZ Vida, в Одеській – Hyundai Santa Fe, у Сумській – Lada 4×4, у Харківській – Toyota Camry, а у Хмельницькій – Renault Duster.

Що стосується Києва і області, то тут найпопулярніша аж ніяк не дорога модель. Це – Renault Logan. А найдорожчі лідери продажів – в Одеській та Харківській областях. Ось такі різні автомобільні переваги у жителів нашої країни.

Але, звичайно, багато залежить і від роботи дилерів в регіоні. Успіх багатьох моделей в регіоні, якщо в цілому по країні показники надто відрізняються, це точно заслуга дилерів.

document.write(«»);