1441356280_2

В інтернеті з’явилися перші знімки нового покоління російських автобусів ПАЗ.

Автобуси сімейства «Вектор-Next» прийдуть на зміну ветерану ПАЗ-3205, який випускається Павловським автобусним заводом вже більше чверті століття. При цьому нічого спільного зі своїм попередником новинка мати не буде: для «Некст» спроектований власний кузов – з кардинально іншою зовнішністю і інтер’єром.

Як випливає з назви, новий «Вектор» побудований на шасі «Газона-Next», а тому отримає інтегральне рульове управління ZF, пневматичну гальмівну систему Wabco та сучасні дизельні двигуни ЯМЗ-534/536. На відміну від вантажівки, автобус оснастять … пневматичною підвіскою! У серію підуть варіанти різної місткості довжиною 7,1, 7,56 і 8,56 метра.

Відзначимо, що ще недавно «Вектор-Next» можна було побачити тільки на ескізах дизайнерів. Тепер же в об’єктиви потрапили відразу кілька закамуфльованих автобусів, які проходять випробування в місті Кстово Нижегородської області. А оскільки камуфляж можна назвати досить умовним, особливості екстер’єру добре видно.

Втім, особливої цінності ці знімки не мають: офіційний дебют автобусів «Вектор-Next» відбудеться в понеділок на Міжнародному вантажному автосалоні Comtrans/15 у столичному виставковому комплексі «Крокус Експо». У свою чергу, старт продажів запланований на 2016 рік, причому представники «Групи ГАЗ», в яку входить Павловський автобусний, вже зараз нескромно анонсують «кращу вартість володіння на ринку».

1441356280_2

document.write(«»);