Поліція матиме "правильні" автомобілі

 

МВС уклало угоду з ТОВ «Сигнал-авто» на поставку світлових сигнальних пристроїв на суму в 3 130 000 грн. Інформація про це з’явилася в «Віснику державних закупівель».

Як пише сайт «Наші гроші», в обґрунтуванні закупівлі повідомляється, що сигнали синього і червоного кольорів зі світлодіодами придбані для автомобілів патрульної служби Міністерства внутрішніх справ України. Вартість комплекту для одного автомобіля становить 13 500 грн.

Торги були проведені за переговорною процедурою, що дозволило МВС не публікувати технічне завдання на закупівлю. Зважаючи на це, не оприлюднені дані про придбане обладнання. Відомо лише, що мигалки повинні бути доставлені на склад МВС у Києві.

Нагадаємо, що в Україні автомобілі патрульної поліції вперше з’явилися в Києві в липні цього року. Незабаром МВС виявило їх недолік – велика частина патрульних Toyota Prius, які були поставлені в Україну японським торговим домом Sumitomo Corporation в рамках Кіотського протоколу, були обладнані проблисковими сигналами тільки синього кольору, тоді як потрібні – червоно-сині. З огляду на це, заступник міністра МВС Ека Згуладзе повідомила, що відомство веде переговори з японськими партнерами, щоб замінити сигнальні пристрої.
Проведена закупівля свідчить про те, що МВС не змогло прийти до консенсусу з японськими партнерами, із-за чого на заміну неправильних мигалок довелося витратити чималі бюджетні кошти.

document.write(«»);