Які зміни в ПДР готують українським автомобілістам?Проект постанови про внесення змін до діючих Правил дорожнього руху опублікований на сайті профільного міністерства. Документ передбачає обмеження максимально допустимого фактичної ваги для вантажних автомобілів, які перевозять ділимий вантаж до 24 тонн, а максимальне навантаження на вісь — до 7 тонн. Обмеження буде поширюватися на «дороги загального користування місцевого значення».

У поточній редакції ПДР, при перевищенні певних габаритно-вагових норм, що перевезення здійснюються за спеціальними правилами». Нова редакція передбачає просто заборону пересування автошляхами, вже по всіх дорогах, а не тільки місцевого значення, якщо фактична вага транспортного засобу або складу перевищує 40 т (44 т, для контейнеровозів) або коли навантаження на вісь перевищує 11, 16 або 22 т відповідно для одиночних, подвійних або вбудованих осей.

Мета нововведення – захист доріг від передчасного руйнування великоваговими транспортними засобами.

Дороги місцевого значення

Кілька слів про «дороги місцевого значення». Згідно з визначенням, даним у «Законі про автомобільні дороги», до них належать дороги, що з’єднують обласні/районні центри з іншими населеними пунктами області/району в межах області або району з залізничними станціями, аеропортами, пунктами пропуску через державний кордон, місцями відпочинку і не належать до переліку доріг державного значення.

document.write(«»);