Львів’янин Андрій Козак переобладнав свій автомобіль «Таврія» на електромобіль. Тепер він щодня економить на пальному трохи більше 120 гривень.

На місці бензинового двигуна у «Таврії» він встановив двигун від електронавантажувача та поставив літієві батареї. Тепер щоденні поїздки містом обходяться лише у три з половиною гривні.

Ідею змайструвати електрокар Андрій виношував кілька років. Коли ціна за пальне почала повзти вгору, вирішив роботи не відтягувати.

«Робив вечорами в гаражі. Приїжджав після роботи і щось робив. Довший час займало виготовлення різних деталей, що від мене не залежало по часу. Так якщо все до купи зібрати, то напевно місяця три-чотири зайняло», – розповів Андрій Козак.

Потрібну інформацію чоловік черпав з інтернету. Консультувався з електриками та людьми, які щось схоже вже робили. Деталі шукав всюди. Механізм роботи, каже, тут простий.

«Є електродвигун, його не видно, він під батареями розміщений. Він з’єднаний із рідною коробкою передач. На ньому стоїть три батареї, одна в салоні і є контролер, який управляє батареями і мотором», – пояснив чоловік.

Потужність чотирьох батарей 15 кіловат-годин. Цього вистачає на близько 100 км. Можна заряджати автомобіль і від домашньої розетки.

«Я з розетки беру біля 8 кВт⋅год. До 1 вересня 8 кВт⋅год були по 36 копійок, зараз трошки дорожче. Це в нас виходить біля трьох з половиною гривень на 60 км», – підсумовує Андрій.

Машина розганяється до 90 км/год. Але 60-ти по місту вистачає, бо так працює в економному режимі.

«Останній раз, напевно, місяці два тому я був на заправці своєю машиною другою, бо давно не користуюсь. Далеких поїздок поки що немає, а по місту цієї достатньо», – додав винахідник.

Щодня Андрій економить на пальному трохи більше ста двадцяти гривень, а за одно і береже екологію. Замість вихлопної труби на машині «ростуть» соняхи. 

Відео доступно за цим посиланням

 

document.write(«»);