49d9a18da8a1288ab9efa69b623b7f6a_orig

У китайському Чанчуні почався випуск розкішних позашляховиків марки «Хунца».

У 2009 році для вищого керівництва Китайської Народної Республіки держконцерн FAW створив броньований лімузин L9. З часом проект «Червоний прапор» (як перекладається назва «Хунца») розрісся до цілого сімейства автомобілів. Новим автомобілем серії Hongqi став повнорозмірний позашляховик LS5, випуск якого стартував напередодні.

На відміну від більшості автомобілів сімейства «Хунца», позашляховик LS5 може з’явитися у відкритому продажі. Перші екземпляри цієї воістину гігантської моделі, довжина якої становить 5,2 метра, а маса – 2850 кг, вийде на дороги Китаю в другому кварталі наступного року. У рух велета призводить 4,0-літровий V8 зі здвоєним турбонагнітачем потужністю 381 к.с.

За планами виробника, модель зацікавить патріотично налаштованих китайців, які готові відмовитися від закордонних Porsche Cayenne, BMW X5 і Audi Q7 на користь продукції вітчизняного автопрому. При цьому салон Hongqi повинен виявитися розкішнішим за іномарочні інтер’єри, адже для обробки використовуються натуральні дерево і шкіра.

Щоб, пересівши з «німців» на виконаного в ретро-стилістиці «китайця», автомобіліст не відчував себе ущемленим, LS5 наділили недурними характеристиками: максимальна швидкість – 220 км/год, розгін до 100 км/год – 8,1 секунди.

Повідомляється, що ціни на розкішний китайський позашляховик будуть названі виключно за індивідуальними запитами.

document.write(«»);