День без автомобіля: 7 причин відмовитися від своєї машини

В цей день люди по всій планеті пересідають на велосипеди і ролики, а в деяких містах для пішоходів перекривають цілі вулиці

Сьогодні, 22 вересня, у світі відзначають День без автомобіля. Водіїв закликають хоча б на кілька годин пересісти на велосипеди або скористатися громадським транспортом.

НВ називає сім причин відмовитися від використання особистого авто:

1. Дати шанс природі. Автомобільна індустрія негативно впливає на навколишнє середовище як на стадії виробництва, так і на стадії споживання. Чим менше автомобілів будуть викидати в атмосферу вихлопні гази, тим чистіше буде повітря і менше негативний вплив на природу.

2. Дірка в бюджеті. Будь-якого коня, навіть залізного, необхідно годувати і лікувати. Підрахуйте, скільки грошей іде на утримання вашого автомобіля — паливо, запчастини, стоянку.

3. Втрачаємо час і нерви. Якщо в місті 10-бальні затори, навряд чи ви зможете швидко і душевно доїхати до пункту призначення. Нервові водії, сигнали клаксонів і сердиті крики – не дуже райдужна, однак цілком реальна перспектива. Не варто забувати і про інші реалії водіїв — щоденний пошук місця для паркування.

4. Шкода для здоров’я. Ні для кого не секрет, що після роботи корисніше прогулятися додому пішки, ніж провести зайві півгодини, сидячи в автомобілі. Водії «зі стажем» часто мають не тільки зайву вагу, але й страждають «сидячими» захворюваннями, гіпертонією, остеохондрозом тощо.

5. Потреба в релаксі. Після напруженого робочого дня людині необхідно ковтнути свіжого повітря і відпустити думки у вільний політ. Розслабитися і помріяти. Але замість цього власнику авто доводиться сідати за кермо, стежити за рухом і читати дорожні знаки.

6. Самотність в офлайні. У автолюбителів набагато менше шансів завести нові знайомства поза межами свого кола спілкування. Якщо ви постійно пересуваєтеся на особистому автомобілі та майже ніде не буваєте, то можете знайти нових друзів лише на заправці або СТО.

7. Ризик для життя. Щорічно на дорогах гинуть тисячі людей. Навіть якщо ви керуєте автомобілем уважно і дотримуєтеся усіх правил дорожнього руху, не факт, що водій в сусідньому ряду впорається з цим завданням так само вдало.

document.write(«»);