п

АКПП – досить надійний вузол, але й у нього є межа потужності. o-doroge.com вибрав п’ять вірних способів зламати коробку автомат.

Спосіб №1 Буксирування

Всі шестерінки автомата потребують мастила, а вона потрапляє на деталі тільки при працюючому двигуні. Тому вирішивши відбуксирувати автомобіль з вимкненим мотором, є всі шанси, що АКПП перегріється і вийде з ладу.

Як варіант деякі виробники допускають буксирування на відстань в межах 30 км і на маленькій швидкості. Якщо потрібно відбуксирувати повноприводний автомобіль, то краще всього підняти одну з провідних осей або від’єднати карданний вал.

Спосіб №2 недоливати масло

Якщо після планового ТО або ремонту коробку відкрили, бажано упевниться що залитий достатній обсяг масла. Після ремонту деяку кількість масла вбереться в сухі вузли коробки, тому через деякий час потрібно буде його долити.

Спосіб №3 Любіть швидкість

Багато АКПП погано справляються з обертовим моментом моторів, з якими вони агрегатований. Потужна силова установка і без того, змушує автомат працювати на максимум, а при регулярних прискореннях «в підлогу» це доповнюється ще й інтенсивним зносом фрикціонів. У свою чергу, якщо утворилася металева стружка забивається в канали гідроблока і починаються проблеми з перемиканням передач.

Спосіб №4 Дрифт

Ви напевно знаєте, що автомобілі для професійного дріфту оснащуються механічними коробками передач. Причина проста – автомат не здатний витримати тривалу пробуксовку. У такі моменти, АКПП переробляє максимальну потужність і наближений до максимального крутний момент двигуна. Все це накладається на низьку швидкість руху, яка не дає охолоджуватися мотору і коробці.

Спосіб №4 Смуга перешкод

Якщо ви власник сучасного позашляховика, то він напевно оснащений АКПП. І коли, ви вирішите покататися по пересіченій місцевості, потрібно враховувати, що заводський захист днища оберігає тільки кратер двигуна. Тому піддон масляного кратера украй уразливий для будь-яких механічних пошкоджень. Навіть якщо він почне протікати або трісне, про те що все масло витекло ви дізнаєтеся тільки коли вийде з ладу остання пара фрикціонів.

document.write(«»);