При купівлі вживаного автомобіля досвідчені водії радять новому власнику витратити додатково, бо не варто вірити, що транспортний засіб знаходиться в “ідеальному стані”, пише Автотема з посиланням на MMR.

Безумовно, головним аспектом при покупці авто є її безпека. Щоб вона була на потрібному рівні, необхідно відразу ж звернути увагу на гальмівну систему. Гальмівні магістралі і трубки, перш за все, оглядають на предмет перегинів і тріщин, а витратні матеріали, такі, як гальмівна рідина і колодки, найкраще замінити на якісні.

Заміна масел також виявиться першими пунктами в чек-листі після покупки водієм старої машини. Йдеться про моторне мастило і для трансмісії. Навіть якщо колишній власник запевняє, що залив рідину тільки недавно, а масло виглядає нормальним, краще замінити його, не довіряючи сторонній людині.

Ремінь ГРМ – важлива деталь, яка в дорозі може стати причиною серйозної поломки. У разі, якщо він лопне, їхати далі не вийде, доведеться ставити нову деталь і виставляти кут запалювання. Найкраще зробити заміну як ременя, так і натяжна ролик.

Після покупки уживаного автомобіля мало хто звертає увагу на ходову систему, хоча саме від її вузлів і агрегатів залежить робота транспортного засобу. Найкраще відправити машину в сервіс, де майстрів попросити перевірити справність кульових опор, пильовики шрусів, кріплення на важелях і інші деталі. Один пильовик, який тріснув може привести до серйозної поломки на дорозі.

При покупці авто салонні фільтри змінюють рідко, так як до них важко дістатися. При заміні масла і огляді авто можна поміняти, а от інші фільтри теж повинні піддаватися заміні вчасно, щоб взимку повітря добре очищалося і влітку кондиціонер працював без збоїв.

Всі ці необхідні процедури коштують грошей, проте саме вони дозволять в майбутньому експлуатувати автомобіль без зайвих витрат.