Якщо ми з вами напружимо пам’ять, то згадаємо, що до появи Skoda Yeti десять років тому в модельній гаммі чеського бренду не було жодного кросовера. Тепер глобальна лінійка марки налічує три подібні моделі, а якщо додати специфічний китайський ринок – всі п’ять! Тепер до цієї кількості додався компактний кросовер Skoda Kamiq GT, пише Автотема з посиланням на Автоцентр.

Про цей автомобіль було відомо і раніше — спершу з’явилися дизайнерські ескізи, потім показали концепт-передвісник. Варто визнати, що з моменту його прем’єри на початку літа минуло менше трьох місяців, а ми вже розглядаємо фото серійної моделі завдяки Міністерству промисловості Китаю.

За аналогією зі Skoda Kodiaq GT, маленька Шкода Камік отримала «спортивну» модифікацію. Варто відзначити, що китайський Kamiq відрізняється від глобальної моделі з таким самим ім’ям трохи більше, ніж повністю. Побудований на іншій платформі бюджетний кросовер Skoda довший за європейську версію, при цьому його колісна база коротша.

Нова динамічна модифікація ще більша — автомобіль додав у довжину 19 мм і зріс до 4 409 мм (проти 4 241 мм у глобального Kamiq), при цьому колісна база не змінилася — 2 610 мм (у європейського кросовера 2 651 мм).

Кузов у Skoda Kamiq 2020 в модифікації GT новий і виглядає більш спортивно і сучасно, ніж стандартний кросовер для китайського ринку. Тут ми бачимо нову передню решітку у стилі Skoda Scala, хижі фари, динамічний силует, оригінальні задні ліхтарі складної форми.

Також для моделі запропонують двоколірне забарвлення кузова, а бічне скління щедро прикрашене сріблястою окантовкою. Новинку оснастять 1,2-літровим бензиновим турботором на 116 к. с. (175 Нм) і атмосферним 1,5 потужністю 110 к.с. (150 Нм). Найімовірніше, покупці зможуть вибрати між 5-ступінчастою МКПП і 6-ступінчастою АКПП. Купити Skoda Kamiq GT можна буде вже до кінця 2019 року, щоправда, поки що тільки в Китаї. Прайси ще не оголошені, але ціна Шкода Камік без приставки GT в Піднебесній стартує з 13,5 тис. євро. Для порівняння, глобальний Камік обійдеться мінімум в 15 тис. євро (в Чехії).