v5WH-C96jMM-324x235

Представник концерну «Тракторні заводи» і керівник департаменту стратегічних комунікацій концерну Ізольда Неніліна опублікувала відео проведення випробувань нової бойової машини піхоти БМП-3 «Деривация». На відео відображений момент входу бойової машини піхоти у воду для подальшого форсування водної перешкоди.

Варто нагадати, що БМП-3 «Деривация» є модернізованим варіантом російської бойової машини піхоти БМП-3 і має оновлений комплекс озброєння. На бойову машину був встановлений бойовий модуль з основним знаряддям калібру 57 мм.

Артилерійські системи цього калібру активно використовувалися раніше, але протягом кількох останніх десятиліть майже повністю вийшли з ужитку. Автори нового проекту пропонують згадати про такий каліб, оскільки він дає певні переваги перед існуючими знаряддями.

Основна зброя машини «Деривація» – нарізна автоматична гармата 57 мм. Для захисту від зовнішніх впливів дуло оснащене кожухом, що складається з двох модулів. На дуловій частині гармати розташовується імовірно програматор для роботи з керованими детонаторами. Для підвищення точності вогню і збору даних про стан знаряддя над казенною частиною розташовується лазерний датчик вигину ствола. Відбивач цього пристрою, в свою чергу, знаходиться позаду дульного пристрою.

За даними розробника, 57-мм гармата модуля АУ-220М здатна вести вогонь з темпом до 120 пострілів на хвилину. Конструкція бойового модуля забезпечує стрілянину в будь-якому напрямку з кутами піднесення від -5 ° до + 60 °. Згідно з деякими джерелами, боєкомплект основного знаряддя БМП-3 «Деривация» складається з 200 снарядів. 80 унітарних пострілів готові до застосування і, мабуть, розташовуються в магазині автомата заряджання, що знаходяться в опорній платформі бойового модуля.

Система АУ-220М може використовувати снаряди різних типів, осколково-фугасні, бронебійні і т.д. Також відомо про роботи зі створення перспективного боєприпасу повітряного підриву. За рахунок програмованого детонатора такий снаряд повинен вибухати в заданій точці траєкторії, вражаючи живу силу або техніку противника максимально можливою кількістю осколків. Залежно від типу використовуваного снаряда і параметрів наведення знаряддя можлива стрільба на дальність до 12 км.

document.write(«»);