«Автоскладальний завод №2» АТ АК «Богдан Моторс» достроково завершив виконання цьогорічного Держоборонзамовлення з виготовлення санітарних автомобілів «Богдан 2251». На півтора місяці раніше від запланованого представникам Замовника передано останню цього року партію «Богдан 2251», повідомили SpecMachinery.com.ua у прес-службі вітчизняного автовиробника, пише Автотема з посиланням на SpecMachinery.

Новий військовий санітарний автомобіль створений з урахуванням сучасних вимог та передового досвіду надання долікарської допомоги військовослужбовцям. Машини призначені для оснащення медичних підрозділів військової ланки, автомобільних санітарно-евакуаційних підрозділів та військових медичних лікувальних закладів ЗСУ. Автомобіль пристосований для вивозу поранених з медичних підрозділів військової ланки, військових мобільних шпиталів та подальшої їх евакуації до медичних лікувальних закладів.

«Богдан-2251» має низку беззаперечних переваг, завдяки яким він виграє у порівнянні з іншим медичним транспортом і навіть може конкурувати з європейським аналогами. Це сучасна машина, яка прийшла на заміну застарілим радянським «УАЗам-452», термін експлуатації яких перевищив 50 років на тлі нестачі запасних частин.