1443459395_ovod

На виставці «Зброя і безпека – 2015» була представлена і нова розробка Житомирського бронетанкового заводу – бронеавтомобіль «Овід». Фахівцями підприємства була розроблена технологія бронювання вантажних машин, зокрема, Газ-66, Зил-131, КрАЗ-255, Урал. На машини передбачена установка модулів швидкого монтування, які встановлюються на місця демонтованих кабін і кузовів. Шасі машин при цьому залишається незмінним.

Бронеавтомобіль «Овід» належить до класу легких бронетранспортерів. Його поява викликала бурхливу реакцію в соціальних мережах. Блогери поквапилися висміяти нову розробку, нібито, машина розрахована на карликів і тому подібне. Але усі ці «фахівці», напевно, забули про те, що машина розроблена на базі Газ-66 – вантажного автомобіля підвищеної прохідності вантажопідйомністю дві тони, який призначений для руху по бездоріжжю та для складних дорожніх умов. Висока прохідність досягається за рахунок використання диференціалів, що само блокуються, переднього і заднього мостів, регульованого тиску в шинах та великого дорожнього просвіту. Важливою особливістю цього автомобіля є збалансоване розташування центру тяжіння, на задню і передню вісь розподіляється практично однакове навантаження. Автомобіль максимально компактний за рахунок розташування кабіни над двигуном. Цей автомобіль спускається без завалу кабіни і приземляється одразу на всі колеса.

Усе це дає можливість стверджувати, що так звані «експерти» явно поспішили у своїх висновках.

Таким чином, цілком очевидно, що український військово-промисловий комплекс, незважаючи на труднощі з фінансуванням та нестачею необхідних комплектуючих, все-таки здатен розробити та виготовити надійну техніку, яка може врятувати життя багатьом бійцям, що захищають територію країни від зовнішніх агресорів.

1443459395_ovod

document.write(«»);